Hver sommer blir mange kjæledyr forlatt for å dø av eiere som skal på ferie. Nå kan koronakrisen gi dyrene en bedre sommer enn på lenge.
Mange blir hjemme i sommer, eller reiser innenlands. Vi håper at det gjør at færre familiedyr blir dumpet. I fjor ble fikk hele 6069 familiedyr hjelp fra Dyrebeskyttelsen sine 27 lokalavdelinger. 90 prosent var katter.
Er katten din ID-merket?
Dette er tragiske tall som vi dessverre hører om hver eneste sommer. En måte å hjelpe kattene på er å ID-merke dem. Det har nordmenn blitt flinkere til de siste årene, og hos oss i Frende har vi det som et krav for å kjøpe katteforsikring.
Det gjør det langt enklere å gjenforene bortkomne katter med eierne sine, det ansvarliggjør og det er et enkelt tiltak for god dyrevelferd.
Mer om ID-merking
DyreID jobber for digital identifisering av dyr i Norge og eies av Den norske Veterinærforening. Tall fra dem viser at mer enn 270 000 katter er ID-merket i Norge i dag. Men de fleste er fortsatt ikke merket ettersom det anslås å være mellom 700 000 og 800 000 katter i norske husholdninger.
Flere vil adoptere dyr
Dyrebeskyttelsen Norge sine lokalkontorer har opplevd økt trafikk fra folk som vil adoptere dyr denne våren og forsommeren. De har gode rutiner på adopsjon, slik at de som får adoptere har planlagt godt for dyrehold før de handler.
Vi håper at dette også gjelder for alle som har skaffet seg et dyr i år, og at de som omplasserer er nøye før de gir fra seg dyrene.
Slik ID-merkes dyr
Det vanligste er å bruke en mikrochip. Denne kan skannes av dem som finner det bortkomne dyret og sikre rask identifisering og gjenforening med eieren.
ID-merking er ikke smertefullt. Det kan sammenlignes med å få en vaksine for oss mennesker.